Nieuws

Benut de regelingen voor oudere werklozen en arbeidsgehandicapten

Er zijn diverse regelingen voor het in dienst nemen van een oudere werkloze, arbeidsgehandicapte medewerker of de medewerker met structureel functionele beperkingen. Denk aan  de mobiliteitsbonus (tot € 7.000!), gebruik maken van het Ziektewet Vangnet, het zonder wachttijd vragen van een ophoging van een WAO of WIA-uitkering en de no-risk polis. Voor werknemers die onder de no-riskpolis vallen betaalt het UWV het ziekengeld en heeft de werkgever geen 10 jaar WGA-risico.

Het is dus interessant om te weten wie in het bedrijf onder deze regelingen vallen. De werknemer is verplicht om de werkgever te antwoorden als deze vraag of hij onder de no-riskpolis valt. De werknemer hoeft overigens niet de aard en oorzaak van de (gedeeltelijke) ongeschiktheid te melden. De verplichting geldt na de proeftijd. Het advies is dan ook om deze vraag in het formulier Einde Proeftijd op te nemen. Weet u niet zeker wie onder deze regeling valt, dan is het verstandig om dit éénmalig te inventariseren. 

Wij zijn u graag van dienst bij een inventarisatie. Wij zorgen er ook voor dat een en ander goed geadministreerd wordt. Indien er mogelijkheden zijn om alsnog van de regeling gebruik te maken, vragen wij deze voor u aan. Heeft u belangstelling, neem dan contact op. U kunt ook het contactformulier op deze website invullen.

 

 

Benut de regelingen voor oudere werklozen en arbeidsgehandicapten

Er zijn diverse regelingen voor het ...
» lees meer

Nieuwe inzichten door een dossierscan

Als werkgever bent u liever niet bezig met het onderwerp verzuim. ...
» lees meer